Prăjitură cu Fructe



PRĂJITURĂ CU FRUCTE

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 200 g
- unt sau margarină 150 g
- zahăr pudră 150 g
- 2 ouă
- praf de copt 1/2 pachet ( bicarbonat 2 - 3 g )

Ingrediente pentru garnitură

- Fructe de sezon ( vișine, cireșe, prune, piersici,
zmeură, căpșuni ) 200 g

Mod de preparare

Se prepară un aluat, frecînd untul cu zahărul pudră,
gălbenușurile și praful de copt ( bicarbonatul )
dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămîi.
Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
Se unge o tavă cu ulei sau unt, se presară puțină
făină și se toarnă compoziția; deasupra se pun fructele,
curățate, fără sîmburi, lăsate în prealabil 1/2 oră
presărate cu puțin zahăr și apoi scurse.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit la
început, pînă crește, apoi mai puternic, ca să se
rumenească.
Se lasă să se răcească și se porționeză.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   270/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.