Pască cu Brînză de Vaci



PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI

( 24 porții x 50 g )

Ingrediente

- Aluat de cozonac  500 g 
- brînză de vaci 400 g
- 2 ouă
- gălbenușuri de ou 3 bucăți
- zahăr 200 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- coajă rasă de lămîie
- făină 15 g ( o lingură )
- stafide 100 g
- unt 30 g
- sare 5 g


Mod de preparare


Se tapetează cu jumătate din aluat de cozonac vezi aici
o formă unsă cu unt.
Brînza se dă prin sită și se amestecă cu ouăle, cu 2
gălbenușuri, zahărul, mirodeniile, făina, stafidele și
sare.
Se pune această compoziție peste stratul de aluat din
tavă, după care, din restul de aluat, se face un lanț, cu
care se acoperă brînza.
Se lasă 20 minute la cald și, cînd aluatul a început să
crească, se unge toată suprafață cu gălbenușul de ou
rămas, diluat.
Se dă la cuptor, la foc moderat, circa 40 minute.
Dacă brînza este prea seacă, se poate amesteca cu
2 linguri smîntînă, sau cu 25 g unt proaspăt, tapip.


Calorii    150/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.