Lapte de Pasăre




LAPTE DE PASĂRE

( 4 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 400 ml
- 2 ouă
- zahăr 30 g
- făină 5 g
- zahăr vanilat 1/2 plic


Mod de Preparare

Laptele se pune la fiert.
Între timp, albușurile se bat spumă, pînă cînd se
țin singure de tel și li se adaugă 5 g de zahăr,
presărat ,,în ploaie”, bătînd încet, pînă se înglobează.
Se ia cîte o linguriță de albuș și se pune în laptele
clocotind.
Se fierbe, întorcînd albușul pe o parte și pe cealaltă,
dar nu mai mult de 1 minut.
Gălușteștele formate astfel se scot cu o spumieră și
se pun într-un castron.
După ce au fiert toate găluștele, se strecoară laptele rămas.
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul rămas, se adaugă
făina și se subțiază cu laptele strecurat, turnat cîte puțin.
Se pune această compoziție la fiert, la foc slab, amestecînd
mereu, pînă începe să se îngroașe.
Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat și se toarnă
printre găluște, fără a le acoperi, apoi se dă la rece.
Se servește copiilor de la vîsta de 1 an.

Calorii   150/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.