Clătite cu Dulceață



CLĂTITE CU DULCEAȚĂ

( 15 porții x 60 g )

Ingrediente

- 2 Ouă
- făină 150 g
- lapte 300 ml
- zahăr pudră 100 g
- ulei 100 ml
- sare 5 - 6 g
- zahăr vanilat 1 plic
- 1 lămîie
- dulceață 200 g

Mod de preparare


Din făină, ouă, lapte, 20 g ( 1/5 ) zahăr pudră, 1/2 din zahărul
vanilat, sare, coaja rasă și lămîie, se obține o cocă fluidă;
clătitele se fac turnînd cu polonicul din această compoziție
într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei.
Clătitele se prăjesc pe ambele părți, se umplu cu dulceață
( gem ) și se împachetează ca rulourile sau în triunghi.
Se presară apoi peste ele restul de zahăr farin ( 4/5 ), amestecat
cu restul de zahăr vanilat.
Se pot da la copiii peste 1 an.


Calorii    190/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.