Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

( 4 porții x 140 - 150 g )


Ingrediente

- Fructe 500 g
- zahar 40 g
- amidon de cartofi ( zeamil ) 20 g
- apă 200 ml


Vara se folosesc fructe zemoase, dulci, ca :
fragi, căpșuni, zmeură, mere, caise, piersici,
pere.
Iarna se pot folosi fructe uscate: caise, prune,
mere, care se fierb, iar zeama se strecoară.
Fructele proaspete se storc prin tifon.
Zeama obținută ( cca 200 ml ) se pune, la rece.
Resturile de fructe, rămase pe tifon, se fierb cu
apă.
Cînd începe să clocotească se strecoară lichidul
și i se adaugă zahărul și amidonul, desfăcut în
puțină apă rece.
Se fierb din nou, la foc mic, amestecînd continuu.
Se se strecoară această ultimă compoziție și se
amestecă cu zeamă crudă.
Se servește rece, ca băutură răcoritoare, copiilor
peste 7 luni.


Calorii  cca 120/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.