Chec cu Rahat




CHEC CU RAHAT

( 20 porții x 70 g )

Ingrediente

- 4 Ouă
- zahăr 250 g
- unt 250 g
- făină 350 g
- rahat 300 g
- zahăr vanilat 1 plic


Mod de preparare

Se bat ouăle întregi cu zahărul, pînă cînd se obține
o spumă tare.
Se adaugă zahărul vanilat și untul ( ținut 30 minute
la temperatura camerei ) și se bate totul în continuare,
pînă cînd compoziția devine din nou spumoasă.
Se presară apoi făina ,,în ploaie”, bătînd energic cu telul.
La sfîrșit se pun bucățile de rahat, tăiate în patru și date
prin făină, pentru a nu se lăsa în timpul coptului.
Compoziția se pune într-o formă tapetată cu o hîrtie
albă, unsă cu unt.
Se coace în cuptor, la foc iute, 15 - 20 minute, apoi foc
potrivit și, spre sfîrșit, la foc mic, aproximativ o oră.
În timpul coptului, se poate pune deasupra o hîrtie albă,
ca să nu se rumenească prea repede.


Calorii    260/porție





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.