Bezele cu Caramel




BEZELE CU CARAMEL

( 15 porții x 30 - 40 g )

Ingrediente

- 6 Albușuri de ou
- zahăr pudră 250 g
- zahăr tos 75 g
- făină 5 - 10 g


Mod de preparare

Zahărul tos se pune pe foc, într-o tigaie.
Cînd devine brun-închis, se adaugă 4 - 5
lingurițe de apă și se fierbe pînă se obține
un sirop gros ca mierea.
Pînă la întrebuințare se ține la cald, ca să nu
se întărească.
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul
pudră și se bat din nou cu telul, pînă compoziția
se întărește.
Se pune vasul pe baia de apă și se bate fără
întrerupere, pînă ce spuma se întărește și nu
mai cade de pe tel.
Se adaugă apoi siropul pregătit la început și se
amestecă bine.
Se presară cu făină o tavă în care se pun cu lingurița
bezelele, la distanță de 3 - 4 cm între ele și se coc la
cuptor, la foc foarte slab.
După ce se usucă, se lasă să se răcească și apoi se
scot din tavă.
Se dau la copiii peste 1 an, nealergici.


Calorii   95/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.