Pulberi de Lapte Semicremat Și Acidulat




PULBERI DE LAPTE SEMICREMAT ȘI ACIDULAT


1) Eledonul

Eledonul este o pulbere de babeurre, preparat din lapte de vacă
degresat, acidulat prin fermentație lactică naturală.
La noi se găsește eledon în cutii cu etichetă galbenă, care
resuspendă în MO 2% sau în apă fiartă și răcită la 40 - 50 grade
celsius, concentrație de 10%.
O menzură aflată în cutie are, rasă, 5g.
Nu se fierbe, dar se zaharează 5%.

Calorii   700/litru


2) Prodietonul

Prodietonul este un lapte praf desmîntînit, acidulat prin adaos
la acid lactic și înbogățit cu hidrocarbonați de tip dextrin-maltoză
și zaharoasă sustrăgîndu-se astfel substratul de fermentație al
colibacililor.
Se pregătește ca toate preparate ,,instant”, resuspendîndu-l în apă
fiartă și răcită la 4o - 50 grade celsius, fără a se mai fierbe și fără a-i
adăuga zahăr.
Concentrația de prodieton va fi de 10% în primele zile ( o măsură
are 5 g ), crescînd-o progresiv pînă la 17 - 18%, după prima lună.
Este indicat în alimentația sugarului eutrofic, pînă la 3 - 4 luni,
nedepășindu-se, indiferent de greutatea sugarului, cantitatea de
1 litru pe zi.
Se poate folosi și la prematuri și subponderali, ori în realimentarea
după dispepsiile simple.

Calorii  = 750/litru

3) Camelpo

Camelpo este un lapte praf semi-degresat, acidifiat prin fermentație
naturală, cu adaos de dextrin-maltoză și amidon.
Este o pulbere de lapte uscată, complet solubilă.
Pentru folosire, se resuspendă în concentrație de 16,5 g% în apă fiartă
și răcită la 40 de grade, fără adaos de zahăr.
O măsură de camelpo are 5 g.
Se folosește în alimentația sugarului în primele 3 - 4 luni de viață,
mai ales la copiii cu stomac sensibil, care fac diarei în cursul verii.

Calorii  = 690/litru




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.