Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Pui cu Sos Alb și Garnitură de Orez
PUI CU SOS ALB ȘI GARNITURĂ DE OREZ
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de pui 800 g
- ceapă 80 g
- morcov 50 g
- pătrunjel 50 g
- unt sau margarină 150 g
- făină 20 g
- orez 200 g
- zeamă de lămîie 20 ml ( sare de lămîie )
- 2 buc gălbenușuri ou
- sare 15 g
Mod de preparare
Bucățile de carne, spălate se pun la fiert în circa 2 litri
de apă cu puțină ( 5 g ) sare și zarzavaturile întregi.
În timp ce fierbe carnea, se spumează, apoi se acoperă
vasul și se fierbe în continuare.
Cînd este bine fiartă, se strecoară; carnea se păstrează
într-un vas acoperit.
Din 50 g unt sau margarină, făină și zeamă în care a
fiert carnea se prepară un sos alb mai subțire, care se
fierbe 25 de minute; apoi se amestecă cu gălbenușurile
și cu 5 g sare, se acrește după gust și se toarnă peste
bucățile de pui.
Orezul se alege, se spală și se călește ușor în restul de unt
sau margarină, apoi se stinge cu 2 cești de zeamă în
care a fiert pasărea.
După ce a dat un clocot, se adaugă 5 g sare și se pune la
cuptorul încălzit, ținîndu-se la foc mic 25 minute.
La servire bucățile de carne vor avea alături garnitura
de orez.
Se poate da copiilor de la 9 luni.
Calorii 250/porție
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.