Pui cu Morcov și Sos de Roșii



PUI CU MORCOV ȘI SOS DE ROȘII

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pui 1 kg
- ulei sau margarină 100 ml
- morcov 1,2 kg
- făină 10 g
- lapte 100 ml
- roșii 300 - 400 g ( bulion 2 - 3 linguri )
- cașcaval 50 g
- zahăr 5
- sare 15 g


Mod de preparare

Bucățile de carne de pui, spălate, se pun la fiert, în apă,
pînă cînd carnea este bine pătrunsă.
Între timp, se fierbe și roșiile, apoi se dau prin sită.
Din ulei sau margarină, făină și lapte se prepară un sos
alb, care se amestecă cu roșiile pasate și cu zahărul și
se mai dau cîteva clocote.
Morcovul, spălat, curățat și tăiat bastonașe lungi de
3 - 4 cm și groase de 1 cm, sau rondele subțiri, se pune
la fiert.
Cînd morcovul se înmoaie, se adaugă sosul și bucățile de
carne, se sărează și se mai fierb împreună 10 - 15 minute.
Se servește caldă, la copiii peste 9 luni.
La cei peste 1 an se poate pune deasupra cașcaval ras.


Calorii  260/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.