Pui cu Mere



PUI CU MERE

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pui 1 kg
- mere crețești 1 kg
- ulei 50 ml
- unt 20 g
- zahăr 10 g
- făină 10 g
- pătrunjel verde 20 g
- sare 15 g

Mod de preparare

Bucățile de carne de pui, curățate și spălate, se rumenesc
pe toate părțile în ulei, apoi se adaugă cîteva linguri de
apă și se fierb înăbușit la foc domol.
Între timp, curăță merele de coajă, li se scoate căsuța de
sîmburi și se taie în felii.
Cînd carnea este aproape fiartă, se pun în cratiță merele
tăiate, 200 ml apă și se sărează.
Cojile de mere se fierb în puțină apă, care se strecoară
și se folosește pentru prepararea sosului.
Zahărul se caramelizează ușor ( pînă capătă o culoare
aurie ) și se stinge cu apa în care au fiert cojile de mere.
Separat, se înfierbîntă într-o craticioară untul, se adaugă
făina și, cînd aceasta capătă o culoare ușor gălbuie, se
stinge cu sosul de zahăr ars.
Se fierbe cîteva minute și apoi se toarnă peste mîncare.
Se mai lasă să fiarbă împreună, amestecînd ușor, cu
grijă ca să nu se sfărîme merele.
Cînd este gata se presară verdeață tocată.
Se servește imediat.
Se poate da de la 9 luni.


Calorii   240/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.