Pui cu Mazăre



PUI CU MAZĂRE

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pui 1 kg
- mazăre 1 kg
- ceapă 150 g
- roșii 300 g
- ulei 100 ml
- făină 5 g
- zahăr 5 g
- mărar 20 g
- sare 15 g


Mod de preparare

Bucățile de pui, curățate și spălate, se rumenesc în
uleiul încins, apoi se scot și se pun într-o cratiță.
Ceapa, curățată și tocată mărunt, se călește în uleiul rămas.
Cînd este bine înmuiată și ușor îngălbenită, se adaugă făina
și se stinge cu apă.
Se fierbe încă 10 - 15 minute., apoi se toarnă peste carne.
Separat, se fierbe înăbușit mazărea în puțină apă, cu
zahărul și sarea.
După 30 - 35 minute., mazărea se pune peste carnea din
cratiță.
Se continuă fierberea încă 20 minute.
Se pun deasupra roșiile tăiate felii și, cînd mîncarea
este aproape gata, se presară deasupra mărarul tocat.
Se servește caldă, la copiii peste 1 an.


Calorii240/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.