Pui cu Fasole Verde



PUI CU FASOLE VERDE

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente


- Carne de pui 1 kg
- ceapă 100 g
- făină 10 g
- ulei 100 ml
- fasole verde 1,5 kg
- roșii 300 g
- bulion pastă 15 g
- mărar 20 g
- sare 15 g


Mod de preparare

Bucățile de carne de pui, curățate și spălate, se sărează
și se prăjesc ușor în ulei, după care se așază într-o cratiță.
În uleiul rămas, se călește ceapa, curățată și tăiată mărunt,
apoi se presară făina, se amestecă puțin și se stinge cu
bulionul subțiat cu apă.
Se fierbe 15 minute, după care se pune în cratiță, peste
bucățile de carne.
Se adaugă restul de sare și se mai fierbe încă 30 minute.
Între timp, fasolea, curățată și spălată, se pune la fiert în
apă clocotită, într-un vas acoperit cu capac.
Cînd este bine fiartă, se strecoară, se pune în cratița cu carne
și se fierbe în continuare cc 20 - 25 minute.
Roșiile se curăță de pieliță, se taie felii și se pun peste carne
și fasole.
Se ia apoi cratița de pe plită și se dă la cuptor, să mai
fiarbă 10 minute.
Se presară cu mărar tocat fin și se servește caldă.

Alt mod de preparare: păstăile de fasole, curățate și spălate,
se taie în lung și se pun în uleiul rămas de prăjitul cărnii
să se călească odată cu ceapa.
Se adaugă puțină apă și se fierbe pînă cînd scade bine.
Făina se amestecă cu bulionul, se subțiază cu apă, se toarnă
peste bucățile de carne, continuîndu-se fierberea, pînă cînd
totul este bine pătruns.
În continuare, se procedează ca în rețeta de mai sus.


Calorii   280/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.