Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte



PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE

( 2 porții = 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g


 Mod de preparare

Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.


Calorii  110 - 140/porție






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.