Pesmet cu Lapte




PESMET CU LAPTE


Pesmetul se obține din pîine albă, rumenită în cuptor
sau din biscuiți bine uscați, care se pisează fin, în
piuliță și apoi se cern.
În general, se folosește lapte cu pesmet în concentrație
de 5 - 7% și cu 5% zahăr.
Pesmetul se amestecă cu puțin lapte rece.
Restul de lapte se pune la fiert și, în momentul în care
începe să clocotească, se adaugă pesmetul diluat, zahărul
și 1 - 2 g sare.
Se fierbe totul, la foc moale, 15 minute., amestecînd continuu.
La sfîrșit, se adaugă apa evaporată și se mai dă un clocot.
Pesmetul se mai poate adăuga în lapte și ,,în ploaie”, iar
în momentul cînd acesta începe să fiarbă, se adaugă zahărul
și sarea, apoi se procedează ca mai sus.
Dacă se folosește pesmet de biscuiți ( 2 biscuiți transformați
în pesmet pentru o porție ), acesta se adaugă în lapte
clocotind și se mai fierb împreună încă 2 minute.
Dacă biscuiții conțin zahăr, în lapte se va pune numai
1/2 din cantitatea de zahăr calculată și nu se adaugă sare.


Calorii  100 - 105/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.