Perișoare de Carne




PERIȘOARE DE CARNE

( 4 porții x 60 g )


Ingrediente

- Apă ( supă de legume ) 500 ml
- carne macră 200 g
- lapte 50 ml
- pîine o felie
- sare 4 g
- verdeață 10 g


Mod de preparare

Carnea, curățată de piei și zgîrciuri, se trece prin mașina
de tocat, împreună cu pîinea înmuiată în lapte.
Se adaugă sarea și verdeața fin tocate.
Din această compoziție se fac, cu mîna, bile de
mărimea unei nuci mici, ce se scufundă apoi în apa clocotindă
sau - de preferat în supă de zarzavat sau supă de carne.
Se servesc cu supă sau separat, zdrobite și amestecate cu
piureuri sau cu sos de roșii, sau cu sos de lămîie, cîte 40 -
50 g pentru o porție.
Perișoarele se pot fierbe și în aburi, punîndu-se într-o strecurătoare,
care se așază deasupra unei oale cu apă care fierbe și se
acoperă cu capac.
Se țin astfel 35 - 40 minute, pînă carnea este bine fiartă
( se controlează desfăcînd o perișoară ).
Se dau copiilor peste 9 luni.


Calorii    100/porție ( fără supă )





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.