Perișoare de Carne Dietetice, Fierte la Aburi



PERIȘOARE DE CARNE DIETETICE, FIERTE LA ABURI


( o porție = 60 g )

Ingrediente

- Carne de vită 60g
- orez 3 g
- ou 1/4 buc
- unt 3 g ( smîntînă 7 g )
- sare 1 g


Mod de preparare

Carnea se trece de cîteva oi prin mașina de tocat și
se bate bine, amestecîndu-se cu o lingură de apă caldă.
Separat, se fierbe pe jumătate orezul, se amestecă apoi
cu carnea, gălbenușul de ou și sarea, iar la sfîrșit se adaugă
albușul bătut spumă.
Se formează, cu mîna, perișoare și se fierb 20 - 25 minute la
aburi ( într-o strecurătoare așezată pe un vas cu apă care
clocotește ) sau în supă de legume.

Calorii   140/porție

Se pot servi fierbinți cu unt sau cu smîntînă, ori cu un 
sos alb sau un sos olandez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.