Pastă de Ficat



PASTĂ DE FICAT

( 6 porții x 40 g )


Ingrediente

- Ficat de vită sau pasăre 200 g
- sare 5 g
- unt 40 g
- eventual verdeață 10 g



Mod de preparare

Ficatul, spălat, curățat de pielițe exterioare, se șterge
cu o cîrpă udă, se învelește într-o hîrtie pergament,
legîndu-se capetele spre a nu se desface, se pune într-o
tigaie unsă cu unt și se introduce la cuptor, la foc mic.
După 20 minute, se scoate din cuptor, se desface, se
înlătură coaja și se trece prin mașina de tocat sau se
pasează prin sită.
Se adaugă sarea și se freacă cu restul de unt, astfel ca
amestecul să devină cît mai omogen.
Se servește cald, adăugîndu-se la piureul de legume.
Se dă la copiii peste 7 luni.
La copiii peste 1 an, pasta de ficat poate fi întinsă
pe pîine.
În acest caz, i se adaugă verdeață tocată foarte fin.


Calorii   95/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.