Ouăle




OUĂLE


Înainte de spargere, se spală bine cu apă caldă.
Spargerea cojii necesită o atenție deosebită -
se folosesc de obicei 2 vase curate, iar dacă se
separă de gălbenuș sînt necesare 3 vase.
Deasupra primului vas se sparge oul și se examinează
atent.
În vasul al doilea ( și eventual al treilea ) se varsă conținutul
oului.
Cojile se aruncă în primul vas, ca și conținutul ouălor alterate.
Ouăle sparte vor fi păstrate maximum 1 - 2 ore.
Toate preparatele de ouă făcute la rece vor fi ținute, pînă
la consumare, în frigider ( la maximum + 4 grade celsius ),
dar nu mai mult de 24 de ore.
Dacă se găsește vreun ou alterat, bucătarul se va spăla pe
mîini și se va dezinfecta cu o soluție de cloramină înainte
de a continua lucrul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.