Musaca de Vinete cu Carne de Vită




MUSACA DE VINETE CU CARNE DE VITĂ

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne vită 600 g
- vinete 750 g
- roșii 400 g
- sare 10 g
- 2 ouă
- ulei 100 ml
- smîntînă 150 g
- mărar 10 g
- cartofi 100 g
- făină 20 g
- ceapă 100 g
- zahăr 10 g


Mod de preparare

Carnea și un cartof curățat se dau prin mașina de tocat,
se înăbușe împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se dau
din nou prin mașină.
Separat, se înăbușă roșiile ( curățate de pieliță și tăiate ),
împreună cu zahărul, sarea și mărarul tocat mărunt.
Vinetele se curăță, se taie felii, se pune puțină sare peste ele
și, după 30 minute., se spală și se scurg bine.
Se dau apoi prin făină și se înăbușe în puțin ulei cu apă.
Se tapetează cu ele o formă ( cratiță ) și se umple cu carnea
tocată, amestecată cu roșiile, iar deasupra se pune tot un
rînd de vinete.
Se dă la cuptor, pe baie de apă, 45 de minute., apoi o
răsturnăm pe un platou, ( dacă nu se coace musacaua, pe baia
de apă, forma va fi unsă cu unt și presărată cu pesmet ).
Se servește caldă, cu smîntînă pusă deasupra.
Se poate prepara și din 300 g vită, amestecată cu 300 g carne
de porc slabă.
Se dă la copiii peste 1 an.


Calorii   270/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.