Mîncărică de Pui



MÎNCĂRICĂ DE PUI

( 10 porți x 120 g )

Ingrediente

- Carne de pui 1 kg
- unt sau margarină 50 g
- făină 50 g
- ceapă 80 g
- sare 10 g
- gălbenușuri de ou 2
- smîntînă 50 g
- pătrunjel verde 20 g


Mod de preparare

Carnea de pui, tranșată în bucăți nu prea mari,
se înăbușe în untul sau margarina încinsă.
Se presară apoi făina, se amestecă cu o lingură,
se toarnă o ceașcă de apă, se adaugă ceapa
pătrunjelul ( numai curățate, fără a le tăia ) și
se fierb toate înăbușit, la foc domol, 40 - 45 de
minute.
Se îndepărtează apoi ceapa și verdeața și se pune
sarea,.
Gălbenușurile se freacă cu smîntîna și se amestecă
cu sosul de la carne, ținînd cratița pe foc mic, ca să
nu se taie smîntîna.
Bucățile de carne se așază pe o farfurie ( platou ),
se toarnă deasupra sosul și se servește imediat.
Se poate da la copiii peste 9 luni.


Calorii   240/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.