Metode de Prelucrare Termică 4




METODE DE PRELUCRARE TERMICĂ 4


Garnituri


Acestea însoțesc alte preparate, pentru a le mări valoarea
nutritivă sau pentru a permite prezentarea estetică a
acestora, în scopul stimulării poftei de mîncare.
Pot fi obținute din legume sau paste făinoase.

Garnituri din legume:

1) pireuri - legume fierte și apoi pasate, cu adaos de unt și lapte;
2) soteuri - o legumă fiartă în apă sau avur, la care se adaugă
unt și sare;
3) garnituri a la grec - legume fierte înnăbușit, la care se adaugă
unt sau untdelemn și lămîie.

Garniturile preparate din făinoase

Garniturile preparate din făinoase se fierb în apă și se clătesc
în apă caldă, ca să nu se lipească.
Înainte de servire, cînd sînt încă fierbinți, se amestecă cu
unt proaspăt sau puțin untdelemn.
Grișul pentru casă ( garnitură lîngă carne ) și orezul ( pentru pilaf ),
se fierb în supă limpede de legume, pentru a fi mai gustoase și
mai hrănitoare.
Orezul și făinoasele nu se prăjesc în grăsime.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.