Gastronomia și Gastrotehnia



GASTRONOMIA ȘI GASTROTEHNIA


1. Gastronomia

Gastronomia este arta preparării alimentelor într-un
mod cît mai gustos, cît mai atrăgător pentru consumatori.


2. Gastrotehnia

Gastrotehnia studiază transformările suferite de alimente
în cursul pregătirii lor culinare, avînd în vedere, totodată,
influența acestor modificări asupra stării de sănătate a individului.
Alimentul - care reprezintă o combinație naturală, în diverse
proporții, a celor 5 principii nutritive de bază ( proteine,
glucide, grăsimi, vitamine și săruri minerale ) - pentru a fi
folositor și pentru a contribui la menținerea echilibrului
biologic trebuie să fie salubru ( în perfectă stare igienică ),
nutritiv și plăcut.
Înainte de a trece la prepararea culinară a alimentelor, trebuie
cercetată starea lor de salubritate, cunoscînd multiple
neajunsuri ( unele cu consecințe foarte grave ), provocate de
consumarea unor produse insalubre.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.