Friptură Înăbușită, Dietetică, din Carne de Vacă



FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ, DIETETICĂ, DIN CARNE DE VACĂ

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 250 g
- morcovi 100 g
- rădăcină de pătrunjel 25 g
- păstrnac 25 g
- cartofi 100 g
- supă de zarzavat 100 ml
- ulei 30 ml
- sare 5 g
- eventual suc de lămîie 2 - 3 ml


Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe și zgîrciuri, se spală
și se împănează cu felii lungi de morcovi și cartofi.
Se pune apoi carnea împănată și restul zarzavaturilor
să fiarbă înnăbușit în supa de legume, într-o cratiță
cu capac.
Cînd carnea poate fi ușor străpunsă cu furculița,
legumele se dau prin sită.
Sosul obținut i se adaugă ulei, sare și se mai dă un clocot.
Sosul poate fi acrit cu suc de lămîie sau cu 2 lingurițe de
suc de roșii crude.
Se poate da de la 9 luni ( eventual carnea poate fi dată
prin mașina de tocat ).


Calorii    270/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.