Dovlecei Umpluți cu Carne




DOVLECEI UMPLUȚI CU CARNE

( o porție = 150 g )

Ingrediente

- Carne 60 g
- dovlecei 125 g
- orez 5 g
- ou 1/8
- ulei 10 ml
- mărar 2 - 3 g
- supă de legume 50 ml
- smîntînă 15 g ( iaurt 25 g )
- sos alb dietetic sau sos de roșii 30 g
- sare 1 - 2 g


Mod de preparare

Dovleceii se curăță de coajă și, după ce se taie în
două ( dacă sînt mai mari ), se scobesc de miez cu
lingurița.
Carnea se spală, se fierbe și, după ce s-a răcit, se
trece prin mașină.
Se adaugă sarea, mărarul tocat fin, oul 1/2 din ulei
și orezul, înăbușit separat, în restul de ulei și puțin
puțină apă.
Se frămîntă tocătura și se umplu cu ea dovleceii.
Se așază dovleceii unul lîngă altul într-o cratiță
( cu capac ).
Cînd s-au muiat puțin, se adaugă sos alb sau sos de roșii
și se lasă încă 15 minute la cuptor.
Se servesc calzi, cu smîntînă sau iaurt deasupra.
Se pot da de la 9 luni.


Calorii   240/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.