Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Orez 40 g
- unt 5 g
- supă limpede de legume 100 ml
- 1/4 ou
- ceapă 3 g
- pătrunjel verde 1 g
- mărar 1 g
- pesmet 10 g
- ulei 15 ml
- sare 1 g
- brînză de vaci 25 g ( telemea rasă 15 g )

Mod de preparare

În supa limpede de legume vezi rețeta aici, care
clocotește, se adaugă orezul ales și spălat, ceapa
tocată mărunt și untul.
Se lasă la cuptor 30 de minute., într-un vas acoperit
cu capac, apoi se amestecă orezul cu pătrunjelul,
mărarul, sarea, oul și brînza de vaci ( telemea ).
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă udată, se
întinde într-un strat de circa 2 cm grosime și se dă
la rece.
Din orezul răcit se modelează cu mîna crochete, care
se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.


Calorii   220/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.