Ciulama din Carne de Pasăre



CIULAMA DIN CARNE DE PASĂRE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 600 g ( 6 bucăți )
- ceapă 80 g
- morcov 50 g
- rădăcină de pătrunjel 50 g
- unt ( ulei ) 50 g
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- zeamă de carne
- sare 20 g


Mod de preparare

Bucățile de carne de pasăre ( aripi, spate, picioare etc., )
se spală și se fierb împreună cu morcovul și pătrunjelul,
curățați, spălați și tăiați bucăți mari cu 1/2 din sare.
Separat, se pregătește ciulamaua: într-o cratiță se încinge
untul ( uleiul ), se amestecă cu făina, apoi se stinge cu lapte și
cu zeamă de carne ( zeama în care au fiert pasărea legumele ),
amestecînd mereu ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe pînă cînd sosul capătă consistența unei smîntîni
groase, se adaugă restul de sare și bucățile de carne și se
mai dă un clocot.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță, la copiii peste 9 luni.
Cratița cu ciulama se ține, pînă cînd se servește, într-un vas
cu apă clocotită, căci nu mai e la fel de gustoasă dacă se reîncălzește.



Calorii    220/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.