Ciulama Dietetică




CIULAMA DIETETICĂ

( o porție = 120 - 150 g )

Ingrediente

- Carne de vită 70 g ( carne de pasăre 100 g )
- morcov 15 g
- albitură 15 g
- lapte 25 ml
- făină 8 g
- unt 5 g
- smîntînă 10 g
- sare 1 - 2 g
- apă 150 - 200 ml


Mod de preparare


Bucățile de carne se fierb în apă cu zarzavaturile curățate
și tăiate în felii mari și cu sarea; apoi, zeama se strecoară.
Supei strecurate i se adaugă făina desfăcută în puțin lapte
rece și restul de lapte.
Se fierb 15 minute, amestecînd continuu.
Cînd ciulamaua este bine fiartă, se adaugă smîntîna, untul.
În sfîrșit toată această compoziție, bine amestecă, se toarnă
peste carnea fiartă.
Această ciulama se poate da de la 7 luni.
În acest caz, carnea, după ce a fiert, poate fi tocată.


Calorii   220/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.