Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

Vezi rețeta,,,,,,?

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

-  Fructe 100 g
- amidon ( făină de cartofi sau zeamil ) 10 g
- zahăr 25 g
- apă 150 g


Mod de preparare

Chiselul trebuie fiert neapărat în vas smălțuit.
Se pregătește pentru fiecare masă.
Fructele ( orice fel de fructe proaspete ) se spală
în apă clocotită, după care se storc din ele 2 lingurițe
de zeamă proaspătă, care se acoperă cu un capac și
se păstrează la rece, pentru a fi adăugată la chisel,
cînd aceasta este gata.
Fructele rămase se strivesc, se acoperă cu un pahar
de apă fierbinte și se încălzesc pînă la fierbere
( să iasă aburi, dar să nu fiarbă ), apoi se strecoară
printr-un tifon.
Decoctul obținut se măsoară și, dacă este mai puțin
de un pahar, se adaugă apă la completare.
Se scoate 1/4 din această zeamă și se dizolvă în ea
amidonul.
Restul de 3/4 se pune din nou la foc, împreună cu
zahărul.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă zeama cu amidonul,
amestecînd bine, și se lasă să dea 1 - 2 clocote ( nu mai
mult ), apoi se toarnă într-un vas de porțelan.
Cînd chiselul s-a răcit, se adaugă picătură cu picătură
zeama proaspătă de fructe ( pe care am oprit-o la început ),
amestecînd bine.


Calorii   90/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.