Chifteluțe de Pasăre cu Sos de Smîntînă



CHIFTELUȚE DE PASĂRE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 600 g
- pîine albă 80 g ( 2 felii )
- ceapă 80 g
- ulei 100 ml
- făină 40 g
- lapte 300 ml
- smîntînă 150 g
- unt 20 g
- 1 ou
- sare 10 g
- pătrunjel 10 - 12 g


Mod de preparare

Carnea de pasăre se scoate de pe os, pîinea se înmoaie
în lapte și se stoarce bine, ceapa ( curățată și spălată )
se taie felii și se călește ușor, în puțin ulei, apoi toate
se trec prin mașina de tocat.
Tocătura se amestecă cu oul crud și 1/2 din verdeață și sare.
Din acest amestec, se modelează cu mîna chifteluțe mici,
se dau prin făină, se prăjesc în ulei și se așază într-un castron.
Făina rămasă se călește ușor în unt, apoi se stinge cu laptele
și smîntîna și se amestecă bine cu o lingură de lemn; se adaugă
restul de sare, se fierbe sosul, la foc mic, 20 - 25 minute și se
toarnă peste chifteluțe.
Se mai fierb împreună cîteva minute, se presară deasupra restul
de verdeață tocată mărunt și se servește calde.

Calorii   260/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.