Carnea Prospătă și Carnea Relativ Proaspătă




CARNEA PROAPĂTĂ ȘI CARNEA RELATIV PROASPĂTĂ


1. Carnea proaspătă

Carnea proaspătă este acoperită de o peliculă subțire, uscată,
iar pe secțiune prezintă colorație roz-roșie, lucioasă.
Este ușor umedă, nelipicioasă.
Are o consistență elastică, compactă și la presiunea digitală
nu păstrează urme.
Mirosul și gustul sînt plăcute.
Grăsimea are colorația și gustul caracteristice speciei.
Măduva umple în întregime canalul medular al oaselor, este
elastică, lucioasă pe secțiune, de colorație și consistență normale.


2. Carnea relativ proaspătă

Carnea relativ proaspătă este acoperită de o peliculă uscată, alteori,
parțial de mîzgă lipicioasă, în cantitate redusă.
Cîteodată, se observă chiar pete de mucegai.
La suprafață și pe secțiune culoarea este mată și mai închisă,
comparativ cu cea a cărnii proaspete.
Pe secțiune este umedă, dar nu lipiciosă.
Consistența este moale, păstrează amprentă la presiune, dar
pentru scurt timp.
Sucul muscular este tulbure și în cantitate mai mare.
Mirosul poate fi ușor acru la suprafață, dar nu și în profunzime.
Grăsimea este mată ( nelucioasă ), de consistență scăzută.
Măduva se desprinde ușor de marginea osului, este moale și
mai închisă la culoare; pe secțiune este mată, uneori cenușie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.