Carnea Alterată și Mezeluri Proaspete




CARNEA ALTERATĂ ȘI MEZELURI PROASPETE

1. Carnea alterată

Carnea alterată are suprafața de culoare cenușie sau
verzuie, uscată sau umedă și lipicioasă, deseori
acoperită cu pete de mucegai.
La presiunea digitală rămîne o urmă care persistă
multă vreme.
Grăsimea are un aspect mat, culoarea cenușie murdară
și consistență scăzută.
Mirosul și gustul sînt foarte neplăcute.


 2. Mezelurile proaspete

Mezelurile proaspete ( parizerul ) are o suprafață curată,
nelipicioasă.
Pelicula de înveliș este continuă, nedeteriorată, fără pete
de mucegai; iar consistența elastică.
Pe secțiune, aspectul e de masă compactă, perfect legată,
uniformă, fără goluri de aer, aglomerări de apă sau
grăsime topită; culoarea este caracteristică.
Mirosul și gustul sînt plăcute, caracteristice produsului,
fără alte mirosuri străine ( de mucegai, acru, rînced etc ).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.