Anghemacht din Carne de Pasăre



ANGHEMACHT DIN CARNE DE PASĂRE

( 15 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de pasăre 1 kg
- zarzavat de supă 150 g
- ceapă 100 g
- unt sau ulei 120 g
- făină 40 g
- zeamă de lămîie 10 ml
- sare 15 g
- cartofi 500 g


Mod de preparare

Bucățile de carne se pun la fiert cu zarzavatul, curățat
dar întreg, cu ceapa curățată și tăiată în jumătăți și
cu sarea.
Se spumează și, cînd carnea este fiartă se scoate și
se strecoară zeama.
Separat, se călește foarte puțin făina în unt sau ulei
și se stinge cu zeama strecurată.
Acest sos se mai fierbe cca 30 minute, la foc moderat,
amestecîndu-se ca să nu se prindă.
Se acrește cu zeama de lămîie și apoi se tornă peste
bucățile de carne.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăță și se servesc ca
garnitură.
Mîncarea se consumă caldă și se recomandă la copiii
peste 9 luni.


Calorii   200/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.