Sufleu de Orez



SUFLEU DE OREZ

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez cu lapte 1 kg ( pregătit din lapte 1 litru, 150 g orez, și 80 g zahăr )
- zahăr 50 g
- marmeladă sau gem 100 g
- lămîie 1/2 buc
- albușuri de ou 6 buc
- unt 10 g


Mod de preparare

Orezul cu lapte, nu prea scăzut, se lasă să se
răcorească.
Se unge o formă cu unt și se așează pe fund
1/2 din orezul cu lapte.
Deasupra se pune marmeladă sau gem, frecată
cu zahărul și cu sucul de lămîie, pînă devine o
cremă; se încorporează albușurile bătute spumă.
Se pune și restul de orez cu lapte, se unge cu
puțin gălbenuș de ou și se coace la cuptor 20 - 30 minute.


Calorii   210/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.