Salată de Vinete



SALATĂ DE VINETE

( 16 porții x 50 g )

Ingrediente

- Vinete 600 g
- ceapă 75 g
- ulei 200 ml
- sare 4 - 5 g
- suc de lămîie 10 ml
- roșii 200 g
- facultativ smîntînă ( lapte ) 50 g


Mod de preparare

Vinetele se spală se șterg și se coc la coc, pe flacără,
sau pe grătarul ,,fără fum”.
Cînd coaja li s-a înnegrit și s-au înmuiat, se iau de
pe foc și se curăță calde.
Apoi se așază pe un fund de lemn, înclinat, să se scurgă,
după care se toacă, după care se toacă, cu un cuțit de
lemn sau de material plastic.
Se trece totul într-un castron, se sărează și se amestecă
cu o lingură de lemn, picurînd uleiul ca la maioneză:
se adaugă și zeama de lămîie.
Cu cît se amestecă mai mult, cu atît vinetele ies mai pufoase.
Se toacă ceapa mărunt, dar nu se încorporează în salată
decît în momentul servirii.
Salata se pune pe un platou și se garnisește cu felii de roșii.
Se mai poate prepara și cu smîntînă sau lapte, reducînd, în
acest caz, corespunzător, cantitatea de ulei.
Se servește după 10 - 15 minute., de la preparare.
Fă ceapă, se poate păstra 1 - 2 zile frigider.


Calorii   cca  140/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.