Piure din Zarzavaturi Diferite




PIURE DIN ZARZAVATURI DIFERITE

( o porție = 150 g )

Ingrediente

- Cartofi 50 g
- dovlecei 40 g
- morcovi 30 g
- spanac 30 g
- fasole verde 30 g
- zahăr 5 g
- unt 5 g
- sare 1 g
- eventual salată verde, mărar, pătrunjel.


Mod de preparare

Zarzavaturile se spală bine și cu - excepția cartofilor -
 se curăță și se pun cu puțină apă fierbinte într-o
cratiță cu capac ca să se înăbușe în zeama lor.
Se adaugă zahărul.
Cartofi fierți se curăță de coajă, se spală repede, se
taie felii mari și se adaugă la restul de zarzavat,
cînd acesta este pe jumătate fiert.
După ce zarzavaturile se înmoaie ( cca 20 minute ),
se trec fierbinți prin sită și se adaugă sarea.
la piure se poate adăga acum și salată verde, ( 20 )
sau mărar și pătrunjel se poate adăuga acum și
salată verde, ( 20 g ) sau mărar și pătrunjel verde
( cîte 1 - 2 g ) spălat și tocat.
În momentul servirii se adaugă untul.


Calorii   140/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.