Piure de Spanac



PIURE DE SPANAC

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Spanac 300 g
- zahăr 3 g
- unt 10 g
- făină 2 g  1/2 linguriță
- lapte 100 ml
- sare 2 g


Mod de preparare

Se alege spanacul și se spală în cîteva ape, se pune
într-o cratiță și se înăbușă în zeama lui, fără apă,
pînă se înmoaie ( cca 15 minute ), adăugînd-se zahărul.
Cînd spanacul s-a înmuiat, se trece prin sită și se
,,drege” cu un sos alb pregătit astfel: se topesc
în cratiță 5 g de unt, se rumenește în el făina și
se lasă să fiarbă puțin, apoi se stinge cu laptele.
Sosul se fierbe 20 minute și se toarnă apoi
peste spanacul trecut prin sită.
Se adaugă sarea, se pune din nou pe foc și se
lasă să se încălzească, pînă ies aburi.
Acum se adaugă restul de 5 g unt.
Se dă la copiii peste 7 luni.


Calorii   120/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.