Dovlecei la Tavă




DOVLECEI LA TAVĂ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Dovlecei 250 g ( două bucăți potrivite )
- roșii 100 g
- 1 cățel de usturoi
- uns sau ulei 20 g
- sare 2 - 3 g
- mărar și pătrunjel 2 - 3 g
- cașcaval ras 40 g


Mod de preparare


Dovleceii, spălați și decojiți, se rad pe răzătoarea
mare, se lasă puțin să se scurgă, apoi se pun într-o
crăticioară în care s-a încins grăsimea ( untul sau uleiul )
și se adaugă verdeața și usturoiul sfărîmat.
Deasupra se pun roșiile tăiate felii - după ce au fost
curățate de coajă - și se presară cașcavalul ras.
După ce s-a înăbușit la foc moale, se dă la cuptor,
la foc potrivit, pînă scade zeama.


Calorii   165/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.