Cartofi Umpluți



CARTOFI UMPLUȚI

( 8 porții x 150 g )


Ingrediente

- Cartofii 800 g
- unt 40 g
- făină 10 g
- lapte 80 ml
- sare 3 - 4 g
- șuncă presată sau parizer 80 g
- cașcaval 80 g
- pătrunjel 5 g



Mod de preparare

Cartofii, bine spălați, curățați de coajă, se coc la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin, apoi se taie un căpăcel și
se scobește miezul cu o linguriță.
Miezul de cartofi se amestecă cu un sos alb Bechamel,
pregătit din unt, lapte și făină, în care se pune și șunca
sau parizerul, tăiat în cubulețe mici.
Cu această compoziție se umplu cartofii, se reașază în
cratiță, se presară peste ei cașcavalul ras, se ung cu unt
topit și se dau la cuptor cîteva minute.
Se servesc calzi, eventual cu salată verde.


Calorii    180/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.