Jumări de Ou cu Spanac




JUMĂRI DE OU CU SPANAC

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- 6 buc de Ouă
- spanac 500 g
- unt ( margarină ) 75 g
- făină 50 g
- lapte 200 ml
- telemea rasă ( brînză de vaci ) 100 g
- sare 6 g



Mod de preparare

Se fierbe spanacul în apă clocotită cu sare,
apoi se strecoară bine.
Se prepară un sos alb mai gros, cu 50 g unt,
50 g făină, 2 gălbenușuri și lapte, se adaugă
puțină sare.
Se amestecă sosul cu spanacul, apoi se adaugă
și 2 albușuri bătute spumă.
Se dă compoziție o formă de ruladă, care se înveselește
și se pune la cuptor la foc domol, pentru 10 minute.
În acest timp, se prepară jumările din restul de
ouă și unt și se adaugă jumătate de brînză.
Se îmbracă spanacul cu jumările, se pune deasupra
restul de brînză și se dă la cuptor încă 5 minute.


Calorii   280/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.