Budincă Simplă



BUDINCĂ SIMPLĂ

( 10 porții x 100 g )

Ingrediente

- Lapte 500 ml
- zahăr pudră 100 g
- făină 100 g
- unt 120 g
- 5 ouă


Mod de preparare

Se freacă untul cu zahărul, pînă se obține o cremă omogenă,
apoi se încorporează făina și laptele, turnînd cîte puțin.
Se fierbe pe foc viu, amestecînd mereu, pînă se opține o
pastă destul de consistenă.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă
gălbenușurile, unul cîte unul și, la sfîrșit, albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor, de jos în sus.
Compoziția se coace într-un vas uns abundent cu unt, pe baie
de apă, în cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Se scoate din cuptor, se lasă să se aburească puțin n vas,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se poate garnisi cu dulceață.


Calorii    205/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.