Budincă de Tăiței cu Lapte




BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU LAPTE

( 4 porții x 150 )

Ingrediente

- Făină 100 g
- ou 1/2 buc
- unt 20 g
- zahăr 20 g
- sare 2 g
- lapte 300 ml



 Mod de preparare


Din făina cernută se face un aluat pentru tăiței,
se pune pe o scîndură, se face la mijloc o gaură
în care se sparge un ou, se adaugă jumătate din unt
și sarea.
Se amestecă această compoziție, se întinde o foaie
subțire ce se lasă să se usuce, după care se taie mărunt
și se pune la fiert în laptele clocotind, timp de 10 minute.
Se lasă să se răcească, se adaugă zahărul restul de unt și
1/2 gălbenuș ou, după care se coace la cuptor sau în
baie de apă, într-o formă unsă.


Calorii     225/porție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.