Budincă de Spanac cu Orez




BUDINCĂ DE SPANAC CU OREZ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Spanac 200 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- orez 15 g
- sare 1 - 2 g
- zeamă de lămîie 2 - 3 ml
- lapte 100 ml
- eventual zahăr 3 g
- pesmet 5 g



Mod de preparare

Spanacul, bine curățat și spălat, se pune la fiert,
în puțină apă sărată.
Cînd se înmoaie bine, se scurge, se toacă și se
trece prin sită.
Separat, se fierbe orezul, pînă se înmoaie.
Din lapte, unt și făină se prepară un sos alb
Bechamel vezi rețeta, care se amestecă cu spanacul
și cu orezul.
Se adaugă zeama de lămîie, sare, eventual zahăr.
Compoziția se coace la baie de apă, 20 - 30 minute.,
într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se dă la copiii peste 9 luni.


Calorii     140/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.