Budincă de Orez cu Dulceață



BUDINCĂ DE OREZ CU DULCEAȚĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 80 g
- unt 50 g
- 4 ouă
- dulceață 100 g ( 6 linguri )
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se fierbe în laptele aromat cu vanilie.
După ce a fiert, se adaugă zahărul, se lasă să se răcorească
și se amestecă cu untul și cu gălbenușurile, puse unul cîte unul.
Cînd compoziția devine omogenă, se adaugă albușurile bătute
spumă, amestecînd ușor.
Într-o formă potrivit de mare, bine unsă cu unt, se toarnă mai
întîi 1/2 din compoziție, se adaugă un strat de dulceață, peste
care se pune restul de orez.
Se netezește frumos deasupra și se dă pentru 30 - 35 minute
la cuptor, la foc potrivit.


Calorii    225/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.