Budincă de Lămîie




BUDINCĂ DE LĂMÎIE

( 6 porții x 70 g )


Ingrediente

- 2 buc Lămîi
- zahăr 150 g
- 2 ouă
- făină 20 g
- unt 40 g


Mod de preparare

Se rad lămîile de coajă și apoi se stoarce zeama.
Făina se desface în zeama de lămîie, apoi se amestecă
cu 30 g unt cald și se adaugă, treptat, zahărul, coaja
de lămîie și gălbenușurile.
Cînd compoziția devine pufoasă, se înglobează albușurile
bătute spumă și se toarnă într-o formă unsă cu unt.
Se coace în cuptor, pe baie de apă, cca 40 minute.
Cînd este gata, se lasă puțin în formă să se aburească,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.


Calorii    190/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.