Budincă de Griș cu Ciocolată



BUDINCĂ DE GRIȘ CU CIOCOLATĂ

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Lapte 1 litru
- griș 80 g
- zahăr 80 g
- 4 ouă
- ciocolată 60 g ( cacao 20 g )
- unt 10 g
- sos caramel 120 g


Mod de preparare

Grișul se fierbe în lapte, apoi se adaugă zahărul, se mai
lasă să fiarbă puțin, după care vasul se dă deoparte.
Cînd se răcorește, se adaugă pe rînd gălbenușurile,
apoi albușurile bătute spumă și se amestecată bine.
În 1/2 din această compoziție se încorporează ciocolata
topită ( cacao). Se unge o formă cu unt, apoi se pune un
strat de griș cu ciocolată ( cacao ), se apasă și se netezește
o lingură udată în apă rece; peste el se așază un alt rînd
de griș, fără ciocolată și așa mai departe, pînă se epuizează
compoziția.
Se răstoarnă și se servește cu sos caramel vezi rețeta
sau sos de vanilie vezi rețeta.


Calorii 110/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.