Budincă de Fidea cu Brînză de Vaci



BUDINCĂ DE FIDEA CU BRÎNZĂ DE VACI


( 2 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 50 g
- fidea 40 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 g



Mod de preparare

Fideaua se fierbe în apa clocotindă cu 1 g sare.
Se lasă apoi o oră în apă rece, se strecoară,
se scurge bine și se amestecă cu brînza de vaci,
cu 2,5 g unt frecat cu zahăr, cu 1 g sare și cu
albușul bătut spumă.
Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă
compoziția și se fierbe într-un vas acoperit cu
capac, așezat într-o baie de apă fierbinte.
După fierbere, se păstrează pe masă 10 min,
ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.
I se pot adăuga 30 - 40 ml sos de roșii
( vezi rețeta de sos de roșii aici ).

Calorii   140/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.