Budincă de Făinoase cu Lapte



BUDINCĂ DE FĂINOASE CU LAPTE

( 2 porții = 180 g )

Ingrediente


- Făină ( fidea, macaroane sau tăiței ) 50 g
- unt 10 g
- zahăr 10 g
- brînză de vaci 80 g
- ou 1/2 buc
- lapte 40 g
- pesmet 3 g



Mod de preparate

Se fierbe făinosul în 50 ml apă ( concentrație 10% )
și se scurge apa ; peste făinos, după ce s-a răcit puțin,
se adaugă laptele cald, apoi se amestecă cu untul,
zahărul și brînza de vaci.
Budinca se leagă cu 1/2 gălbenuș, apoi se fierbe la baie
de apă sau se coace în cuptor,
într-o formă unsă cu unt și tapetată cu pesmet, pînă
se rumenește ( fiind acoperită cu o hîrtie unsă cu unt ).
Budinca se poate parfuma cu vanilie, coajă de lămîie
( portocală ) sau se încorporează în ea diferite fructe.
Se poate servi și cu zahăr ars.
Pentru copiii mai mici, compoziția trebuie să fie mai
subțire ( se mărește cantitatea de lapte la 60 sau chiar 80 g ).


Calorii    220/porție






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.