Budincă de Cașcaval



BUDINCĂ DE CAȘCAVAL


( 8 porții x 100 g )

Ingrediente

- Cașcaval 200 g
- unt ( margarină ) 100 g
- 3 ouă
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- sare 5 - 6 g
- sos de roșii 200 g


Mod de preparare

Se desface făina în puțin lapte rece, se adaugă restul de
lapte cald și se fierbe pe foc mic, amestecînd mereu, ca
să nu se prindă.
Cînd a căpătat consistența unui sos alb, se ia vasul de pe
foc și se adaugă untul.
După ce s-a răcit, se pune cașcavalul ras și gălbenușurile,
se amestecă și apoi se sărează.
Se adaugă albușurile bătute spumă, amestecînd ușor, de
jos în sus.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt, se acoperă
și apoi se fierbe pe baia de apă, o oră.
Se răstoară budinca pe o farfurie și se servește imediat, de
preferință cu sos de roșii, vezi rețeta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.