Budincă de Cartofi Desert



BUDINCĂ DE CARTOFI DESERT

( 6 porții x 130 g )


Ingrediente

- Cartofii 500 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- făină 5 g
- zahăr 50 g
- praf de copt 1/2 plic
- zeamă de lămîie 5 ml
- pesmet 5 g
- sirop sau suc de fructe 200 ml
- sare 2 - 3 g

Mod de preparare

Cartofii, curățați și spălați, se dau pe răzătoarea mică,
se amestecă cu făina, praful de copt diluat în zeama
de lămîie cu zahărul 40 g untul și cu gălbenușurile.
Cînd compoziția este omogenă, se adaugă albușurile
bătute spumă, se amestecă ușor și se toarnă într-o formă
unsă cu restul de unt și tapetată cu pesmet.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, la foc potrivit,
70 - 80 de minute.
Se servește rece, cu sirop sau suc de fructe.

Calorii   220/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.